Medewerkertevredenheid en personeelsbeleid

Personaliseren van de personeelsadministratie

Een centrale plaats voor personeelsgegevens en processen rond medewerkers heeft veel praktische voordelen. Met deze eenvoudige automatisering bespaar je tijd en win je aan efficiëntie en inzicht. Ook de communicatie met medewerkers kun je ermee verbeteren.

Via de app hebben medewerkers inzicht in hun eigen gegevens en kunnen ze aanvragen doen. Maar een slimme personeelsadministratie biedt nog meer mogelijkheden om de tevredenheid van medewerkers te verhogen.

Goed geïnformeerd communiceren

Wanneer je een gesprek aangaat met een medewerker, of een medewerker met jou natuurlijk, heb je direct een goed overzicht van alle gegevens rond deze medewerker. Denk aan verlofstanden, een historie van functies en salarissen, uitgegeven bedrijfsmiddelen, gevoerde gesprekken.

Zo onthoud je bijvoorbeeld de ambities van medewerkers en werk je hun competenties en vaardigheden bij. Desgewenst speel je een actieve rol in hun carrièreverloop en kun je medewerkers langer een uitdagende functie bieden in jouw organisatie. Wanneer een medewerker vertrekt heb je bovendien een goed overzicht van de competenties die een opvolger dient te hebben.

Sla geen flater, vergeet geen belangrijke data

De slimme personeelsadministratie houdt jou op de hoogte. Vergeet geen aflopende contracten, geef medewerkers een seintje als verlof dreigt te vervallen, krijg een notificatie als een medewerker een jaar, twee jaar, 10 jaar of 25 jaar in dienst is, et cetera.

Juistheid, transparantie en privacy

Geef medewerkers het vertrouwen en biedt ze de privacy waar ze om vragen. Berg geen persoonlijke informatie op in mappen waar veel mensen bij kunnen, stuur geen gevoelige informatie (loonstrookje) via de mail of post, geef medewerkers inzicht in hun eigen gegevens en laat ze eenvoudig zelf acties initiëren.