Organisaties gaan eerder over op personeelsadministratie in de cloud

5 voordelen van het digitale personeelsdossier

Maak jij al gebruik van een digitaal HRM-systeem? Kleinere organisaties twijfelen soms lang voordat ze de personeelsadministratie (op papier of met losse Excel-bestandjes) vervangen voor een online e-HRM-systeem. Wij geven je vijf redenen om nu over te stappen op een online personeelssysteem met digitale personeelsdossiers.

1. Kosten- en tijdsbesparing

Door medewerkers te betrekken bij de HR-administratie vindt de invoer van gegevens van werknemers plaats bij de bron. Doordat medewerkers zelf hr-zaken regelen en aanvragen hoeft de werkgever of de betreffende manager alleen nog wijzigingen in gegevens te accorderen. De verwerking gebeurt automatisch en digitaal. Dit zorgt voor een verlaging van de administratieve werkdruk en een tijdsbesparing van gemiddeld 30%. 

2. Medewerkerstevredenheid

Self service zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid. Moderne applicaties geven medewerkers overal en altijd toegang tot de eigen gegevens en digitale loonstroken. Declaraties indienen, zo gebeurd. Verlof aanvragen, direct online. Alles werkt snel en overzichtelijk.

3. Correct en veilig

Volledige dossiers die altijd veilig opgeslagen zijn. Je hoeft geen gegevens bij elkaar te zoeken wanneer je infomatie nodig hebt. Ook kun je medewerks inzage verlenen in hun eigen digitale dossier en aan de wettelijke verplichtingen omtrent personeelsdossiers voldoen. 

4. Richt je op HR-beleid

Personeelsadministratie wordt onderdeel van personeelsbeleid; richt je op strategische zaken. 


5. 24/7 personeelszaken regelen

‘s Avonds of in het weekend een vakantie boeken, of tussendoor in de trein administratie bijwerken. Software in de cloud werkt 24/7 en op ieder apparaat. Medewerkers die op locatie zijn, thuis of in het openbaar vervoer kunnen verzoeken indienen.

Start met Apployed en geniet van de voordelen van eenvoudige, digitale HRM. Bekijk de voordelen en de testomgeving!