Wat is personeelsadministratie?

Als ondernemer is het van groot belang om te weten wat personeelsadministratie inhoudt. Het gaat hierbij om de verwerking van alle gegevens van medewerkers binnen een bedrijf. Hierbij kun je denken aan informatie over het dienstverband, de salarisadministratie en de arbeidsvoorwaarden. Een goed ingerichte personeelsadministratie is essentieel voor de bedrijfsvoering. In dit artikel leggen we uit wat personeelsadministratie precies inhoudt en waarom het belangrijk is om hier aandacht aan te besteden.

Wat is personeelsadministratie?

Personeelsadministratie omvat alle administratieve werkzaamheden die te maken hebben met het personeel van een bedrijf. Het gaat hierbij om het vastleggen van gegevens van medewerkers, zoals naam, adres, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN). Ook het vastleggen van contracten, salarisbetalingen en verlofuren vallen onder de personeelsadministratie. Een goede personeelsadministratie zorgt ervoor dat de organisatie inzicht heeft in de beschikbare capaciteit en in de kosten van het personeel.

Waarom is personeelsadministratie belangrijk?

Een goede personeelsadministratie is belangrijk voor een efficiƫnte bedrijfsvoering. Het geeft inzicht in de beschikbare capaciteit en de kosten van het personeel. Door het bijhouden van verlofuren, vakantiedagen en ziekteverzuim kan de werkgever snel schakelen en voorkomt hij problemen bij bijvoorbeeld roosterplanningen. Daarnaast is het vanuit wettelijk oogpunt verplicht om een goede personeelsadministratie te hebben.

HR-software van Apployed

Het bijhouden van een personeelsadministratie kan tijdrovend en complex zijn. Daarom biedt Apployed HR-software aan die het werk voor jou kan verlichten. Apployed is een gebruiksvriendelijke HR-software die is ontworpen om jou te helpen bij het beheren van jouw personeelsadministratie. Het systeem biedt onder andere mogelijkheden voor het bijhouden van verlofuren, salarisadministratie, verzuim, het verwerken van declaraties, het bijhouden van functionerings- en voortgangsgesprekken en het bijhouden van aflopende contracten.

Met Apployed kan je gemakkelijk een digitaal personeelsdossier bijhouden en heb je overal en altijd toegang tot alle gegevens. Daarnaast is het mogelijk om taken te delegeren, bijvoorbeeld het invoeren van verlofaanvragen door medewerkers zelf. Door de integratie met andere systemen is de software makkelijk te koppelen met bijvoorbeeld de salarisadministratie, maar ook aan pensioenfondsen

Vraag nu een demo aan

Ben je benieuwd wat Apployed voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag dan nu een demo aan via de website. Onze experts laten je graag zien hoe de HR-software werkt en hoe je deze optimaal kunt benutten voor jouw personeelsadministratie.

Apployed is een product van BCS BV.