Verlofoverzicht met of zonder Excel?

Gebruik je Excel voor verlof en verzuim? Organisaties in het mkb blijken gemiddeld 6 verlofdagen per jaar onbedoeld niet te registreren! Dat is een kostenpost van zo’n 2.000,- Euro*. Het grootste deel van die bedrijven verwerkt de verlofregistratie in Excel.  

Verlofoverzicht van Excel naar verlofregistratie-software

Je kunt de verlofregistratie snel, eenvoudig en inzichtelijk maken!

Jouw verlofoverzichten maken en bijhouden in Excel is mooi, maar het verwerkern van alle verlofaanvragen in de software van Excel kost een hoop onnodig tikwerk. Wanneer je de verlofregistratie digitaliseert beschik je altijd over actuele informatie en kun je complete verlofoverzichten maken. Bovendien heb je verlof-en-verzuim-rapportages tot je beschikking.

De verlofregistratie regelen met software of Excel?

Door de verlofaanvragen digitaal op te lossen, kun je eenvoudig en overal verlofoverzichten maken. Al tijdens het registreren van verlof – dat ook door de werknemer zelf te doen in – kun je een hoop tijd besparen en administratieve processen rondom het verlof versimpelen. Door verlofaanvragen van medewerkers via een digitaal systeem centraal te verwerken voorkom je gedoe met briefjes of mailtjes en gaan er geen verlofuren of verlofdagen verloren voor de registratie en het overzicht. Ook hoef je niet buiten de aanvraag om de registratie in Excel bij te houden. Alle informatie is centraal, altijd en direct bruikbaar.

“Uitvoeren naar Excel kan eenvoudig”

Extra handig voor de Verlofregistratie 

De altijd actuele verlofoverzichten van individuele medewerkers kun je in een handige visuele toepassing verbreden tot een verlofoverzicht van alle medewerkers. Cijfers van een verlofjaar zijn direct te exporteren naar Excel, mocht je daar alsnog behoefte aan hebben.

Maar een verlofregistratie in specifieke HR-software heeft meer voordelen. Zo kun je alle mutaties van verlof direct uitvoeren en regelingen rond verlof direct toepassen, en dat altijd op de correcte manier. 

* Zo blijkt uit ons benchmark onderzoek onder organisaties in het mkb.